meda pharma
legalon
Legalon® 70 mg
kemény kapszula

legalon
Legalon® 140 mg
kemény kapszula

Legalon® (máriatövis termés kivonat)

Legalon® kemény kapszula

Indikáció: hatóanyaga a szilimarin toxikus májkárosodás, idült gyulladásos májmegbetegedések és májzsugor (májcirrózis) kiegészítő kezelésére szolgál (12 év felett). Figyelmeztetés: a gyógyszeres kezelés ugyanakkor nem pótolja a májkárosodást kiváltó ok (pl. alkohol) elkerülését. Adagolás: szokásos adagja a kezelés indításakor és súlyos esetekben 3x140 mg Legalon® naponta, fenntartó kezelésben 2x140 mg Legalon® naponta. A kapszulákat szétrágás nélkül, kevés folyadékkal kell bevenni. A kezelés időtartamát a kezelőorvos határozza meg.

Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszerek (VN).

Legalon® SIL 10 mg/ml por oldatos injekcióhoz

Indikáció: a készítmény hatóanyaga a szilibinin, meggátolja az amatoxin (a gyilkos galóca fő mérge) felvételét a májsejtekbe, és ezzel megakadályozza a méreg bejutását a májon belüli keringésbe. Az injekció a gyilkos galóca (Amanita phalloides) mérgezés estén alkalmazható.
Adagolás: intravénás infúzióban.

Korlátozott érvényű orvosi rendelvényhez kötött, az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. Törvény 3. §-ának ga) pontja szerinti rendelőintézeti járóbeteg-szakellátást vagy fekvőbeteg-szakellátást nyújtó szolgáltatók által biztosított körülmények között alkalmazható gyógyszer (I).

Forgalomban lévő kiszerelések és ajánlott fogyasztói ár:

Legalon® 70 mg kemény kapszula (100x): 2 121 Ft
Legalon® 140 mg kemény kapszula (30x): 1 293 Ft
Legalon® 140 mg kemény kapszula (60x): 2 165 Ft

(Figyelem! A feltüntetett fogyasztói árak csak tájékoztató jellegűek. A "NEM TÁMOGATOTT" gyógyszerek szabadárasak, így az árak patikánként eltérőek lehetnek!)

Legalon® SIL 10 mg/ml por oldatos injekcióhoz (4x): az aktuális térítési díjról az Országos Egészségbiztosítási Pénztár honlapján tájékozódhat (www.oep.hu).

Letölthető dokumentumok:

Alkalmazási előírás (SPC) és betegtájékoztató (PIL):
Legalon® 70 mg kemény kapszula (100x) »
Legalon® 140 mg kemény kapszula (30x, 60x) »
Legalon® SIL 10 mg/ml por oldatos injekcióhoz (4x) »

További készítményeink:

Moxalole® por belsőleges oldathoz »
Zymafluor® 0,25 mg bukkális tabletta »